Aqua life

Anyone seems to like pets in my opinion.why!! coz some says they are "kawaii"!!,some says they could release tension..personally I just love to see them not to take of any .just couldn't handle the "maintainance" .sort of lazy..anywhe if the pets are taking good care of wit right niat the result should be good I think. Now at least in there are 5 aquarium by total in Tokushima .but unfortunately 1 have broke down.. 1 is being keep by my housemate.so these are some shots of it I want to share wit..



aquarium syami

aquarium syami 4

aquarium syami 5

aquarium syami 2

aquarium syami 6
Posted on 2/17/2009 09:18:00 am by rifa87 and filed under | 0 Comments »

thing you shouldn't have done




something dis cute ......

I have a good news and a bad news .The good news is that my final exam is over n its holiday now for nearly 1month n a half .The bad news is that I accidentally had burned my 1 and only hset .What a disaster. It happen early in the morning when I was on my way going to take my shower before going to lecture. My room was pitch-black on dat time and I turned on my heater without noticing my hset was lying on it there.
Thus the result as seen on these picture how on my hset looks like now.
nobody to blame coz its 100 percent of me being "cemekap" on dat time.
haiiiiih...dh nasib kan :(
time could never turned back as there are no Doraemon around..HA...
but somehow i managed to rescue it before it blacks out ...
Thought I should change for a new one dis spring .what a waste!



The heater(mine is the old-type one)











could became like dis .....!



Posted on 2/15/2009 04:16:00 am by rifa87 and filed under , , | 5 Comments »

どうでもいい。。話







aku pun tk tau apapasai aku post bnda alah nih ..tk kisah la .kinen wat layout baru la ...lebih kurang .dh agak lama tk g shooting2 sejak winter nih..tangan beku ..haha!!
Posted on 1/16/2009 10:36:00 pm by rifa87 and filed under , , , | 1 Comments »

cubaan merempit

Kali ni aku nk mnceritakan kisah yg dh agk lapuk gk a brlaku time bdak2 tokushima yg agk hima di hujung minggu yg lalu .kitorang g a briadah utuk mnjaga mnguruskan badan smbil merapatkan silatulrahim pnduduk disini .. kat ROUND 1 yg sudah sememang nye tkenal dengan tmpat bsukan bbudk jepun . tp dr kol 12 malam bru masuk n 'bsukan' kat sana smpai la round 1 tutup iaitu kol 6 pagi .ye a dh houdai(leh main infiniti ) kan,so kene a gunakan sebaik-baiknye .so apabila round 1 tutup dan sang suria telah mnunjuk kan wajahnye ....


kami pun mulalah mengambil langkah untuk memulakan langkah pulang ke kampung tokushima yg trcinta itu ..n tk berapa lamanye time ktorang smpai kat satu junction ini tetiba...iz ..(bukan nama sbenar ).."eh lumba jum "..telah mnyuarakan idea untuk menunjukkan belang nye dengan kete mazda rx7 yg baru dimilikinnye ..


apa lagik,.. dengan jalan yg agk lengang ,mklumlah kol 6 pagi , so tnpa berbincang pnjg n tk mau mngalah dreba kete yg aku nek ni cue sir..pun berasa tk puas hati dngan kete yg tk kurang hebtnye walau pun sudh agk uzur tp msih lg leh lg 'Power' iaitu honda gtr ..(aku pnumpang jee..pasai bleum ada lesen jepun )so btugas jadik cameraman je la...


mka bermulah perempitan kami dengan rx7 mendahului sambil mengeluarkan bunyi masuk gear 'pceet ..pceett...'dan safuenzo (nickname)pun mulalah menganjing dengan mengeluarkan juga bnyi2x seakan-akan kete spot yg power masuk gear pcccceet..pccceet dngan kenyaringat yg sngt tnggi ke arh pemandu rx7 iz .lalu iz yg kurang brpuas hati trus memecut dengan lajunye shingga melupakan perkara disekeliling ...



dan juga mndrift di laluan sempit..namun dengan kepakaran cue sir dn skillnye yng tk kurang hebatnye ..berjaya mmmotong rx7 untuk bbrapa kali ..

maka kat sini tibala turn aku btugas dengan mngluarkan kepala dari celing kete untuk mngambil bukti n beberapa shot2 yg mnarik.( tanpa mngira rintangan angin sngat kuat ak mngeraskan tangn tuk mereducekan sebnyk mngkin vibrate demi shot yg lawa..).cuba lihat kat jalan tuh besr2 tulis 50 km/hr tp wat2 tk nmpak je suma .良い子はまねしないでくださいね。。。n plumbaan terus bjaln untuk seketika ...but tetiba cue sir trjumpa 1 spot yg menarik tuk amk udara segar、 so secara tk rasmi nye plumbaan pun tamat bgitu sahaja ..n lastly kami suma tiba di tokushima dngan suma dlm keadaan separuh pengsan ..akibat tk cukup tidor .. . tamat :D
Posted on 12/18/2008 12:24:00 am by rifa87 and filed under , , , | 7 Comments »

my toy-初公開


Dis toy i Nikon D40 ..bought the toy at Yodobashi,Akihabara..haha..(so far from here) .worth 4man 9sen yen at that time but with 6sen yen lebih bonus point ..there, tought dat chance 4 me to come here again was a bit few ,i sold those bonus point to Haru..thanks a Haru ..since then it has been 2 month but sem to be long enough 4 me. haha..manusia mana pnah bsyukur ..had come the feeling to 'upgrade'..(padahal tk power pun..:p ).so kallo dh tk pkai masuk je auction.abih cherita ..soo convenience !!
Posted on 12/17/2008 12:17:00 am by rifa87 and filed under | 7 Comments »

behind season





water 1, originally uploaded by rifa87.

akhirnye bleh bnapas gk aku malam nih ..kalo tk malam-malam ku hnye pnuh ngan report tk pun xm ke nbnyk lagik..so ak amk pluang nih tuk buh serba sket bnda yg dtgkap kat Tokushima kouen(edited vs..).. mungkin juga akan da orang ingat mnda nih dh off-season tuk pos bnda alh daun2 nih .haha2x..mmg pun pasai salji pun dh turun kat sstngah tmpat kat nihon ni ark !!..but in tokushima to see the snow falling is still a waits.hoping to fall longer than last year..hmmm..cuti fuyu nk dekat ah tp haprk tk pikir lg nk wat apa..mntkla.. supaya tkde sbarang shukudai or reports during breaks.やってらんない。。:p

Posted on 12/16/2008 01:47:00 am by rifa87 and filed under | 2 Comments »

mengetest shoting di malam hari




serba sikit bnde yg aku tngkap di junction route jalan 11-39.with some help from my "tokushima-shooting-club's friends..haha.sangat sibuk tk hingat skang..exam pun bnyk..da hapyou lagik..haih pa nak jadik a .sabo je la .gambarou, n tawakal kepada yang maha ESA..
tsuuro ke naruto, originally uploaded by rifa87.


Posted on 12/10/2008 10:06:00 pm by rifa87 and filed under | 7 Comments »