cubaan merempit

Kali ni aku nk mnceritakan kisah yg dh agk lapuk gk a brlaku time bdak2 tokushima yg agk hima di hujung minggu yg lalu .kitorang g a briadah utuk mnjaga mnguruskan badan smbil merapatkan silatulrahim pnduduk disini .. kat ROUND 1 yg sudah sememang nye tkenal dengan tmpat bsukan bbudk jepun . tp dr kol 12 malam bru masuk n 'bsukan' kat sana smpai la round 1 tutup iaitu kol 6 pagi .ye a dh houdai(leh main infiniti ) kan,so kene a gunakan sebaik-baiknye .so apabila round 1 tutup dan sang suria telah mnunjuk kan wajahnye ....


kami pun mulalah mengambil langkah untuk memulakan langkah pulang ke kampung tokushima yg trcinta itu ..n tk berapa lamanye time ktorang smpai kat satu junction ini tetiba...iz ..(bukan nama sbenar ).."eh lumba jum "..telah mnyuarakan idea untuk menunjukkan belang nye dengan kete mazda rx7 yg baru dimilikinnye ..


apa lagik,.. dengan jalan yg agk lengang ,mklumlah kol 6 pagi , so tnpa berbincang pnjg n tk mau mngalah dreba kete yg aku nek ni cue sir..pun berasa tk puas hati dngan kete yg tk kurang hebtnye walau pun sudh agk uzur tp msih lg leh lg 'Power' iaitu honda gtr ..(aku pnumpang jee..pasai bleum ada lesen jepun )so btugas jadik cameraman je la...


mka bermulah perempitan kami dengan rx7 mendahului sambil mengeluarkan bunyi masuk gear 'pceet ..pceett...'dan safuenzo (nickname)pun mulalah menganjing dengan mengeluarkan juga bnyi2x seakan-akan kete spot yg power masuk gear pcccceet..pccceet dngan kenyaringat yg sngt tnggi ke arh pemandu rx7 iz .lalu iz yg kurang brpuas hati trus memecut dengan lajunye shingga melupakan perkara disekeliling ...



dan juga mndrift di laluan sempit..namun dengan kepakaran cue sir dn skillnye yng tk kurang hebatnye ..berjaya mmmotong rx7 untuk bbrapa kali ..

maka kat sini tibala turn aku btugas dengan mngluarkan kepala dari celing kete untuk mngambil bukti n beberapa shot2 yg mnarik.( tanpa mngira rintangan angin sngat kuat ak mngeraskan tangn tuk mereducekan sebnyk mngkin vibrate demi shot yg lawa..).cuba lihat kat jalan tuh besr2 tulis 50 km/hr tp wat2 tk nmpak je suma .良い子はまねしないでくださいね。。。n plumbaan terus bjaln untuk seketika ...but tetiba cue sir trjumpa 1 spot yg menarik tuk amk udara segar、 so secara tk rasmi nye plumbaan pun tamat bgitu sahaja ..n lastly kami suma tiba di tokushima dngan suma dlm keadaan separuh pengsan ..akibat tk cukup tidor .. . tamat :D
Posted on 12/18/2008 12:24:00 am by rifa87 and filed under , , , | 7 Comments »

7 comments:

Anonymous said... @ 18 December 2008 at 13:41

hurmm...lawa..firs pic tuh nampak macam matahari tuh besar tak hengat...SubhaAllah....sungguh besar ciptaan tuhan ini...

subir said... @ 19 December 2008 at 11:02

rx7 nih macam kenal jekr...

Atiqah said... @ 19 December 2008 at 16:35

omg!!never expect dat my bro here can actually do something interesting..

key-ell said... @ 20 December 2008 at 11:13

hohoh..baru aku bace..aku maner pakai honda gtr..aku acord type r...demn..haha..tukar2

rifa87 said... @ 21 December 2008 at 10:41

owh sori diatas kesilapan fahaman di situ ..haha

~nAbieyLa yuSoF~ said... @ 22 December 2008 at 00:55

yooo...cun woo gmba kete2..

Anonymous said... @ 25 January 2009 at 00:43

jgn rempit2 slaloo*_*

Post a Comment

bubuh komen anda disini